Beemster van 't mes

Borrelbrood met Beemster van 't mes Belegen

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bak in een koekenpan de knoflookteentjes en de ui voor ca. 4 minuten (tot de ui glazig ziet). Laat de ui met knoflook afkoelen. Meng de uien met de geraspte kaas, de peterselie en de chiliflakes. Snijd het brood in met een broodmes tot de bodem, maar niet helemaal door. Doe dit voorzichtig en maak plakken van ongeveer twee centimeter breed. Zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt, zodat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten. Draai het brood een kwartslag en herhaal het snijden, zodat je vierkantjes krijgt van ongeveer twee bij twee centimeter. Smelt de roomboter op laag vuur en vul ondertussen de inkepingen met het kaasmengsel. Je kunt dit het beste doen door eerst horizontaal te vullen en vervolgens verticaal. Zo weet je zeker dat je geen hoekje overslaat. Zet het brood in het midden van een lang stuk aluminiumfolie. Overgiet met de gesmolten boter en vouw de folie dicht, zodat het brood helemaal is ingepakt. Bak het brood twintig minuten in de oven, haal de folie eraf en bak nog vijf à tien minuten totdat de bovenkant mooi bruin en crispy is.

Eet smakelijk!

2 personen

50 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

1 Rond oerbrood
200 gram Beemster van 't mes Belegen, geraspt
1 Mespuntje Chili flakes
2 el  Fijngehakte peterselie
2 Teentjes knoflook
1/2  Rode ui gesnipperd
60 gram Roomboter