Beemster van 't mes

DUURZAAMHEID

De kaasmakers van Beemster van ’t mes lopen voorop als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. De nieuwe kaasmakerij is zelfs de groenste ter wereld.

Caring Dairy, zo heet het duurzaamheidsprogramma waarin Beemster van ’t mes, samen met Ben & Jerry’s aan deelneemt. Het programma bestaat uit drie pijlers: 
blije koeien, blije boeren en blije aarde

Blije Koeien

Kaas komt van melk en melk komt van koeien. Koeien willen eten als ze honger hebben en liggen graag op zachte grond. Ze willen dartelen in het zonnetje en herkauwen in de buitenlucht. Een koe die zich goed voelt en gezond is, levert de beste kwaliteit melk voor onze lekkere kazen.

De koeien die melk geven voor Beemster van ‘t mes gaan veel naar buiten. Zodra het goed weer is gaan ze de Beemsterpolder in.  Minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag grazen zij van het malse gras. In werkelijkheid is dit vaak veel meer dan deze norm. Als het buiten te koud is, dan kunnen ze naar binnen en daar ontbreekt het de koeien nergens aan. Met zachte koematrassen, massageborstels en voldoende bewegingsruimte is het goed vertoeven voor ze.

Blije Boeren

De basis van Beemster van ‘t mes is verse, romige melk die aan alle kwaliteitseisen voldoet. En dat begint natuurlijk met de Beemster boeren. In het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy zijn de veehouders het uitgangspunt. Ze worden door het programma gemotiveerd om zowel zakelijk als persoonlijk het beste uit hun leven te halen. Bovendien ontvangen ze een stabiele, eerlijke melkprijs. Op die manier streeft de kaasmakerij samen met haar veehouders er naar om ondernemerschap, werkplezier en inkomen te optimaliseren en zo de beste kwaliteit melk te krijgen.

Blije Aarde

De aarde geeft ons alles wat we nodig hebben en daar moeten we zuinig mee omgaan. De kaasmakers van Beemster van ’t mes zijn zich hier dagelijks van bewust. De Beemster polder geeft alles wat nodig is voor het maken van Beemster van ‘t mes: vruchtbare grond, gras, koeien en melk. We zoeken ten alle tijden naar een balans tussen landbouw en natuur, op de lange en de korte termijn. We houden de kringloop graag in stand.Wilt u meer weten over hoe dit wordt gedaan? Neem dan contact op met ons!