Beemster van 't mes

Aspergesalade

BEREIDINGSWIJZE:

Breng het water met de asperges aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Maak ondertussen de dressing door de mayonaise, olijfolie met wat zout en peper te mengen. Maak de citroen goed schoon en rasp de schil van de halve citroen voor de helft (dus een kwart citroen). Voeg de citroenrasp toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

Nadat de asperges 5 minuten hebben gekookt giet je ze af. Verwarm de olie in de koekenpan en voeg de asperges toe. Bak ze ca. 3 minuten en voeg dan de tijgergarnalen en de noten toe met een snuf zout en peper. Bak het geheel 2 minuten. 

Verdeel de sla over de borden, leg hier het asperge-garnalen mengsel bovenop en bestrooi vervolgens met tomaatjes, lente-uitjes, Beemster van ’t mes Graskaas en peterselie. Sprenkel tot slot de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

4 personen

15 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

20 witte asperges, schoongemaakt
200 gr. tijgergarnalen
30 gr. gemengde ongezouten noten, grof gehakt
100 gr. romaine sla
200 gr. kleine trostomaatjes, in partjes
1 handje bladpeterselie, in kleine stukjes
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
150 gr. Beemster van 't mes Graskaas, in blokjes
1 el. olijfolie
   

VOOR DE DRESSING

1 el. mayonaise
3 el. olijfolie
1/2 citroen
  peper en zout
4 personen
15 minuten
Zomerse salade

Een verrukkelijke zomerse salade met Beemster van ’t mes Jong Belegen.

Bekijk recept
Wist u dat?

Witte asperges boven de grond groeien? Zodra ze in het licht komen verkleuren de punten naar paars - groen. Witte asperges van goede kwaliteit zijn helemaal roomwit en voelen stevig aan. Groene Asperges groeien daarentegen onder de grond.