Broccoli kaas ovenschotel

Broccoli-kaas ovenschotel

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in kwarten en kook ze 10 minuten. Maak kleine stronkjes van de broccoli en kook de broccoli in 5-10 minuten beetgaar en laat het in een vergiet uitlekken.

Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en zout, snijd in gelijke stukken zodat je 2 stukken per persoon hebt. Wikkel om elk stuk kabeljauw een plakje ontbijtspek. Zet de ontbijtspek vast met prikkers.

Snijd de knoflook in plakjes. Schep de aardappelen, de broccoli en de vis in de braadslee om met de olie, de knoflook, de tijm en peper en zout naar smaak en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal circa 30 minuten op een rooster onder in de oven. Verwijder de prikkers en serveer het gerecht op de borden.

Eet smakelijk!

4 personen

60 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

1 kg Aardappelen geschild in kwarten
200 gram Beemster van 't mes Jong Belegen
800 gram Broccoli in kleine stronkjes
300 gram Kabeljauwfilet vers in 8 delen
8 Plakjes ontbijtspek
2 Tenen knoflook
3 el Olijfolie
1 tl Gedroogde tijm (potje 15 gram)