Beemster van 't mes

Croque madam met Beemster van ‘t mes Klassiek

UIT DE PAN

Een klassiek recept met een Klassieke kaas. Een Croque Madam is helemaal niet moeilijk om te maken. Wel is de timing erg belangrijk. Om het ei perfect te hebben, en het brood knapperig, ga je als volgt te werk:

Snijd twee plakken van ongeveer 2 centimeter van het witte oerbrood. Rasp de Beemster van ’t mes Klassiek kaas en snijd de bieslook fijn. Smeer de broodjes aan de buitenkant in met roomboter. Smeer op één van de broodjes aan de andere kant mosterd en beleg met de geraspte kaas en plak(ken) ham. Top af met het tweede sneetje brood. Bak de tosti in een koekenpan tot hij goudbruin en krokant is en de kaas is gesmolten (ongeveer 4 minuten per kant).

Smelt een klontje roomboter in een koekenpan met anti aanbak laag. Bak het ei 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur ‘sunny side up’, zodat de dooier zo min mogelijk stolt. Leg de tosti op een bord, met het ei er boven op. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat bieslook over heen.

Serveertip: heerlijk als lunch óf als avondeten met een frisse salade.

Eet smakelijk!

20 minuten

1 persoon



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

Sneetjes wit Oerbrood
50 gram Beemster van 't mes Klassiek kaas
  (Verse) bieslook
1el Honing mosterd
  Plakken ham
  Roomboter
1 Ei
  Peper en zout