Beemster van 't mes

Pompoen-Kaas stamppot

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de pompoen en appel in een kom met olie, komijn, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet circa 20 minuten in de oven. 

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Rasp nu de Beemster van 't mes Belegen kaas. Stamp fijn met de pureestamper. Verwarm melk in een steelpan en voeg toe. Meng het pompoen-appelmengsel, de kaneel en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met falafelballetjes!

 

INGREDIËNTEN

150 gram Beemster van 't mes Belegen
1 Pak pompoen (450 gram, diepvries)
2 Friszure en knapperige appels in blokjes (Granny Smith)
2 el Olijfolie
2 tl Gemalen komijn (djinten)
1 Aardappelen iets kruimig
1/2 tl  Gemalen kaneel