Donder en Bliksem

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de geschilde aardappelen in stukjes en kook ze in ruim kokend water gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de appelblokjes op de bakplaat, bestrooi ze met wat peper en bak ze ca. 15 minuten in de oven. Meng de honing met de mosterd en de hamblokjes en bak de hamblokjes op een bakplaat ca. 8- 10 minuten in de oven.

Giet de inmiddels gare aardappels af en doe ze terug in de pan. Verwarm de melk en voeg de melk met de olijfolie toe aan de aardappels en stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kaas, de hamblokjes en de helft van de bosuitjes door de puree. Schep als laatste heel voorzichtig de appels door de puree. Maak de borden op en garneer de borden met de rest van de bosui ringetjes.

Eet smakelijk!

4 personen

45 minutenNaar overzicht

INGREDIËNTEN

1 kg. kruimelige aardappelen, geschild
1 kg. appels, ongeschild in blokjes
100 ml. melk
1 el. olijfolie
3 bosuitjes in ringen
150 gr. hamblokjes
4 el. honing
2 tl. franse mosterd
150 gr. Beemster van 't mes Extra Belegen
  zout
  peper
4 personen
30-40 minuten
Hutspot met kaasgehaktballen

Heerlijk winters hoofdgerecht! Hutspot en kaasgehaktballen met Beemster van 't mes Belegen.

Bekijk recept
Wist u dat?

Het gerecht 'Hete Bliksem' zijn naam gekregen heeft door het gebruik van appels en/of peren in dit gerecht. Door het gebruik van het fruit bevat het gerecht veel vocht en behoud zo lang zijn hoge temperatuur. Bij het eten brand je dus gemakkelijk je mond. Het recept Donder en Bliksem is een variant op de traditionele Hete Bliksem. Hier is kaas, mosterd en ham aan toegevoegd.