Beemster van 't mes

Hutspot met kaasgehaktballen

BEREIDINGSWIJZE HUTSPOT:

Doe de geschilde aardappelpartjes in een pan met ca. 0,5 liter water met het bouillonblokje. Leg hier bovenop de gesneden uien en winterpenen. Kook het geheel in ca. 25 minuten gaar. Zodra alles gaar is giet je de aardappels, uien en winterpenen af. Vang het kookvocht op. Stamp de aardappels samen met de uien en winterpenen tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken (in plaats van kookvocht kun je ook ca. 100 ml warme melk gebruiken).

BEREIDINGSWIJZE KAASGEHAKTBALLEN:

Snijd de korstjes van het witbrood en snijd het witbrood in kleine blokjes. De korstjes heb je niet nodig. Meng het brood met de melk en het ei. Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Meng het gehakt met het broodmengsel, de gehaktruiden, 1 el mosterd en de kaas. Maak 4 ballen van het gehakt en bak de gehaktballen op hoog vuur bruin. Zet daarna het vuur laag en laat de gehaktballen in ca. 20 minuten gaar worden.

Eet smakelijk!

4 personen

30-40 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN HUTSPOT

1 kg. kruimelige aardappelen, geschild in vieren
500 gr. winterpenen, schoongemaakt in blokjes
500 gr. uien, in ringen
1 runderbouillon blokje
1 el. olijfolie
100 ml. melk
  zout
  peper

 

INGREDIËNTEN KAASGEHAKTBALLEN

500 gr. rundergehakt
3 sneetjes wit brood
3 el. melk
1 ei
1,5 el. gehaktkruiden
1 el. mosterd
100 gr. Beemster van 't mes Belegen
4 personen
45 minuten
Donder en Bliksem

Een winterse stamppot met appeltjes, ham, mosterd en Beemster van 't mes Extra Belegen.

Bekijk recept
Wist u dat?

Hutspot zijn oorsprong kent in Leiden. Op 3 oktober wordt jaarlijks het Leids ontzet gevierd met dit Oudhollandse gerecht.